21 Eylül 2008 Pazar





Malzeme:

20 yumurta (Yumurtalar küçük boy ise, lütfen sütü biraz kısın.)
1 kg. süt
1kg toz şeker.
1 paket vanilya.
Hepsi bu..Ve inanın hiç yumurta kokusu olmuyor.

Toz şekerden 1/2 su bardağı kadar kenara ayırın.

Kabın içine şekeri koyun, yumurtaları kırın. Mikser ile çırparak özdeşleştirin.
Daha sonra, sütü yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek ilave edin.
En son vanilyayı koyun.

Diğer tarafta ayırdığınız, toz şekeri bir tavada kahverengi olana kadar yakın.
Ocaktan alın ve çok az ılık su karıştırarak diğer malzemeye ilave edin.
Sıcak yanmış şeker, soğuk malzemeye girdiğinde gene de topaklaşırsa, önemli değil.
Sadece tepsiye dökerken, eşit olarak şeker parçalarını malzemenin içinde dağıtın.
200 derece gibi sıcak fırına verin.
(Tepsinin büyüklüğü, normal fırın tepsisi büyüklüğü olsun, malzeme çok sulu oluyor... ve ağzına kadar dolduracağınız için fırına verirken dökme ihtimali var, çok dikkat edin.
Bu miktar iki fırın tepsisi içindir.

Ara ara kontrol edin ve parmağınız ile hamura bakın, hamur kendini çekecektir.
Ne zaman ki, krem karamel kıvamını yakaladınız....Çıkarın fırından.
(Soğuk yenmesi tavsiye edilir)







Hiç yorum yok: